Hur fungerar skatteavdraget vid hemstädning i Dalarna?

Att få hjälp med städning i hemmet var något som förr associerades med en mycket god ekonomi, men idag ser det annorlunda ut. Både singlar, par, äldre och familjer använder hemstädning för att få mer tid och ork över till sånt som är roligare. Det är främst tack vare skatteavdraget. RUT-avdraget har gjort det ekonomiskt möjligt för fler personer att få hjälp med sin hemstädning.

  • Skatteavdraget ger dig billigare hemstädning
  • Nyttja 50 % avdrag när du anlitar städfirma i Borlänge
  • Få hjälp av en professionell städfirma och spara pengar med RUT

Använd dig av RUT-avdraget för att sänka dina kostnader

Som tidigare nämnt har RUT-avdraget gjort det möjligt för allt fler personer att ta del av hushållsnära tjänster. Avdraget är ett skatteavdrag som tilldelas alla privatpersoner i Sverige som uppfyller kraven. Med ett städföretag i Borlänge behöver du inte göra någonting själv. Företaget hjälper dig att ansöka om RUT-avdraget hos Skatteverket och finns med dig från början till slut när du bokar hemstädning snabbt och enkelt.

Städfirma Borlänge hjälper dig vid frågor och funderingar av RUT-avdraget

Enkelt förklarat är RUT-avdraget ett avdrag som ger 50 % reducerat pris på den totala arbetskostnaden när du bokar städning av din bostad. Alla privatpersoner som uppfyller kraven har rätt att nyttja 50 000 kronor i avdrag varje år. Det gör att du bara behöver betala hälften av vad din hemstädning egentligen skulle ha kostat dig. Du ansöker genom att ge företaget ditt personnummer i samband med bokning.

Uppfyll kraven för att nyttja RUT-avdraget

För att du ska få rätt till att använda skatteavdraget behöver du uppfylla vissa krav och villkor. Till att börja med måste du se till att du har betalat tillräckligt mycket skatt under året för att få bidraget tillgängligt, men du måste även vara minst 18 år gammal och vara skriven på den adress där städningen ska utföras. Du behöver dock inte stå som ägare på bostaden, men ska vara folkbokförd där.

Valet av tjänst är också av stor betydelse för om du kan använda skatteavdraget eller inte. RUT-avdraget kan endast användas för hushållsnära tjänster som hemstädning, flyttstädning, storstädning och fönsterputs

Städfirmans professionella och kunniga medarbetare har lång erfarenhet och garanterar dig ett bra resultat. Du kan anlita en städfirma i Borlänge för alla typer av städningar i ditt hem oavsett storlek. Du kontrollerar om du har RUT-avdrag kvar genom att kontakta Skatteverket.

Så kan skatteavdraget hjälpa dig

Det kan vara svårt att hinna med städningen i en stressig vardag. Du ska klara av ditt arbete, hämta och lämna barn från skola och få möjlighet att varva ner. Ett rent och fräscht hem är hälsosamt för själ och psyke. Med expertis inom städning och bred kunskap om olika tekniker och metoder kan Städfirma Borlänge hjälpa dig till en lättare vardag och ett liv med mindre stress. Skriv in till oss via kontaktformuläret här på hemsidan.

Kostnadsfri offert & platsbesök med Städfirma Borlänge

Vill du få ett rent & fräscht hem eller kontor? Städfirma Borlänge är ett ambitiöst företag som hjälper företag och privatpersoner i Dalarnas län med städ och trädgårdsarbete. Fyll i kontaktformuläret nedan så återkommer vi snarast.